30 Ruj 2018

Brođani sjajni na Jahorina trailu, Ines Jozić druga u ženskoj konkurenciji

Danas je u Sarajevu održano četvrto izdanje Jahorina traila, brdske utrke koja kreće iz Sarajeva te preko bob staze na Trebeviću trčite do vrha Jahorine. Na ovogodišnjem Trailu nastupilo je petero BroÄ‘ana i to Ines Jozić, Antonio Arbanas, Željko Matičević, Matko Bednjanec iz Saucony akademije trčanja Slavonski Brod i Marko Bićanić iz Trčaone Zagreb. Svi osim Marka su nastupili na Mid trail stazi, dok je ultramaratonac iz Starog Topolja nastupio na Ultra Trailu.

Osim spomenute Midi trail rute duge 34 km koja je poslastica za sve ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kojeg će biti odmorni za izlazak, druženje na planini te druge aktivnosti, postoje i druge rute za one “naprednije trkače”. Maxi trail dug 69 km za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format Ultre jer nema mnogo uspona te Ultra trail za iskusne trail trkače s dužinom od 104 km koja nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.

Brodski trkači su još jednom pokazali klasu te je tako Ines Jozić bila druga u ženskoj konkurenciji s vremenom 4:29:37, što joj je osiguralo i sedmo mjesto u ukupnom poretku. Antonio Arbanas bio je četvrti u muškoj konkurenciji i ukupno s vremenom 4:17:09. Željko Matičević je stazu istrčao za 5:13:27, dok je Matko Bednjanec unatoč ozljedi stazu prešao za 5:48:09. Marko Bićanić, nedavni pobjednik fruškogorskog traila i mazatorske utrke u Slavonskom Brodu, na žalost je utrku prekinuo zbog ozljede.

Koliko je Mini trail zahtjeva, najbolje govori podatak kako tijekom 34 kilometra utrke imate 2100 metara uspona.

Bravo ekipa!