13 Ruj 2020

Šuma Striborova trail liga

 

Mazator trail je sportski, točnije trkački event koji se odvije na obroncima Dilj gore. Sam naziv govori da se radi o trail trčanju. Ovo godine je treće izdanje, a event je podigao ljestvicu u organizacijskom smislu i natjecateljskom.

 

Ovaj drugi nas je motivirao da pružimo svima priliku da jednom tjedno (osim ako nisu sami išli) treniraju u šumi i pripremaju se za Mazator trail. Pripreme, pod nazivom šuma Striborova trail liga je pokrenula jednu novu pozitivnu priču. Druženja nedjeljom ujutro od 8 pa do 11h postala su neizostavni dio našeg vikenda. Osim što smo rasli u formi, a to i rezultati pokazuju, pomakli smo granicu i ono najvažnije stvorili nova prijateljstva s ostalim trkačima brodske i šire trkačke scene. Trail zbližava, a prepričavanja trenutaka gubljenja su vrhunac. :)

Neki su se namjerno gubili, samo da bi se s nekim zbližili. :D

 

Sada malo statistike!

 

Kroz 12 kola lige, prošlo je 309 natjecatelja, od toga 137 trailerica i 172 trailera, odnosno 44% trailerica naspram 56% trailera. Dakle, muškarci su bili brojniji na ligi, ali zasigurno samo u ovoj sezoni. Sad znate da će biti još sezona, al samo ako vi to želite. Želite, naravno?! :)

Najbrojnije kolo je deseto, a ujedno i najbrojnije po dolasku trailerica, 15, i trailera, 22.

 

Staze su se mijenjale nakon trećeg, šestog i devetog kola, tj. ukupno smo se natjecali i družili na četiri različite staze i upoznali nova mjesta na Dilj gori. Prema utiscima najljepša je bila druga staza, nazvana jednostavno 12km staza. Dužine staza su bile 10km, 12km, 8.5km i 15.5km.

 

 

Ženska kategorija je bila jako zanimljiva i dinamična, što je bilo uzbudljivo za pratiti do samog kraja tko će pokupiti bodove i prvu poziciju. Ukupan poredak nakon finala, 12. kola je sljedeći:

1. Ankica Pavlović – 905 bodova – 10 nastupa

2. Jelena šakić – 712 bodova – 10 nastupa

3. Ivana Grško šimić – 687 bodova – 8 nastupa

 

Prvoplasirane trailerice su članice Ultramaraton kluba Mazator. Ankica i Jelena su uporne i marljive u treningu, gdje uvijek daju svoj maksimum, što potvrÄ‘uju njihovi bodovi, kao i plasmani. Ivana nije bila redovita, ali s osam nastupa osvojila sjajno treće mjesto. Inače je trakačica s dugogodišnjim trkačkim stažom, ali na cesti. Od nje možemo očekivati redovitost koja će sljedeće izdanje lige učiniti još zanimljivijim, pogotovo jer znamo da joj je šuma prirasla srcu i nozi. :)

 

Muška kategorija, nije bila baš zanimljiva, iskreno! Nekoliko izmjena meÄ‘u prvoplasiranim, bez velikih promjena u poretku, sve dok na ligu nije došao Krešimir šimić šima. Vjerujemo da ćemo njega gledati redovno u sljedećem izdanju trail lige, ali svakako bi bilo zanimljivo da nam se pridruži i Tomislav Marinović, stari trailer. :) Pozitivne provokacije (čitaj motivacije) nikad ne škodi, zar ne dečki?

Ukupan poredak nakon finala, 12. kola je sljedeći:

1. Antonio Arbanas – 1085 bodova – 11 nastupa

2. Vedran Dulj – 807 bodova – 10 nastupa

3. Goran Vučković – 705 bodova – 9 nastupa

 

Antonio Arbanas i Vedran Dulj su članovi Ultramaraton kluba Mazator, a trećeplasirani Goran Vučković je solo trailer. Antonio je 10 puta završio kao prvoplasirani, ali znamo da mogao na svakom kolu dati više. Uz dva treninga više na tjednoj razini, njegovi rezultati mogu biti još sjajniji, a slobodno možemo reći da je i jedan od najboljih tral trkača na kratke staze u Slavoniji i Baranji. Još samo da ga vidimo na Slavonsko-baranjskoj trai ligi, uvjerili bi se. Vedran je u treningu preko 300 dana, od toga samo 50ak u šumi. Njegov napredak je velik, a rezultat toga je izazov 366 dana trčanja. Veselimo se njegovim nastupima na sljedećem izdanju trail lige.

Gorana često susretnemo na Poloju, gdje svi više manje treniramo, što potvrÄ‘uje dobru injury free godinu, a treće mjesto je definitivno opravdano i zasluženo, pa čak i više da ima nastup više. Njegovi kapaciteti još mogu napredovati, a vjerujemo da hoće kroz naredne lige, kao i samostalne treninge s malo više odlazaka u šumu. :)

 

Hvala svima koji su sudjelovali u prvoj sezoni šuma Striborova trail ligi. Nadamo se da smo vam pomogli pripremiti se za 3. Mazator trail i da ćete sa smješkom doći do cilja.

Hvala našem vjernom i divnom sponzoru Saucony Hrvatska koji je za osigurao tombolske nagrade, kao i nagrade za prvoplasirane natjecatelje.

 

 

ÄŒestitamo pobjednicima, Ankici i Antonio, ali moramo naglasiti da ste svi pobjednici! Nije floskula, ipak niste ostali spavati duže, a mogli ste i upravo zbog toga čestitamo vam.

 

Liga nastavlja dalje i ide u jesenskom izdanju s novim stazama, novom lokacijom i novim izazovima. Nadamo se takoÄ‘er novim trailerima, a i starim, jer trail liga je namijenjena i otvorena za sve koji žele iskusiti čari trail trčanja, upoznati prirodu koju imamo 5 minuta od centra grada i uživati u životu na jedan drugi način. :)

 

Hvala vam!