17 Ožu 2020

Čovjek s polojske ceste srušio državni rekord na 100 km dugoj mazatorskoj rapsodiji

 U subotu (7.ožujka), na palubi najvećeg broda na svijetu, Slavonskog Broda, održano je četvrto izdanje Polojske ultra, ujedno i Prvenstvo Hrvatske – disciplina 100 kilometara. Polojska ultra je zakotrljana prije četiri godine kada smo sa 100 istrčanih kilometara odali poštovanje Ronaldi Kovačević, članici našeg kluba koja se već dugi niz godina bori sa karcinomom. 

Naša istrčanim kilometrima ispričana priča dovela nas je do domaćinstva Prvenstva Hrvatske na 100 kilometara. Pri današnjoj šarolikoj i varirajućoj slici ekonomije hrabro smo se uhvatili u koštac s organizacijom tog diva od trkačkog spektakla. Naše čisto trkačko srce je čeznulo za trenutkom da polojskom cestom protrče ponajbolji ultraši Hrvatske, ali i svjetske scene.

U subotu (7.ožujka) s podočnjacima ispod očiju i neopsivom srećom u srcu, polojskom cestom su protrčali svi ti trkači čiji su koraci bili želja organizacijskog odbora Ultramaraton kluba Mazator koji je ujedno bio i nositelj ovog spektakla. Trkači su zavrtjeli stotine krugova na kružnoj polojskoj cesti od Gradskih bazena Slavonski Brod do Poloja i nazad. Neki su trčali 50 km, neki 100 km štafetno (2 člana), neki 100 km štafetno (4 člana), neki 50 km štafetno (2 člana), a neki su potegnuli i svih 100 kilometara.

U ukupnom poretku najbolji je bio član atletskog kluba “Sljeme”, BroÄ‘anin Dejan Radanac koji je stotku “preletio” za nevjerojatnih 7 sati i 14 minuta što je ujedno i novi Hrvatski rekord na 100 kilometara. Drugi je bio predstavnik Atletskog kluba “Maksimir”, Damir Mesec s vremenom 7 sati i 46 minuta, dok je treći bio Radančev klupski kolega Josip Stipčević s vremenom 8 sati i 3 minute.

  

Kod trkčica je najbrža bila hrvatska kraljica ultraškog trčanja, članica Atletskog kluba “Sljeme”, Veronika Jurišić koja je stotku pretrčala za 7 sati i 54 minute. Drugoplasirana je bila Antonija Orlić, takoÄ‘er sljemenašica kojoj je do srebra trebalo 8 sati i 6 minuta, a trećeplasirana je bila predstavnica Atletskog kluba “Maksimir”, Dubravka Mesec koja je do brončane medalje dotrčala za 8 sati i 27 minuta.

  


S ponosom napominjemo da je Ultramaraton klub “Mazator” imao svoje predstavnike u svim disciplinama koje su se trčale toga dana. Mazator Marko Bičanić osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50 kilometara s vremenom 3 sata i 34 minute. U disciplini “štafete na 100 kilometara (4 člana)” broncu su osvojile mazatorice Ivana Grško šimić, Kristina Princip, Jelena šakić i Ankica Pavlović sakrivši se iza imena štafete “Gazelice” dok su mazatori Antonio Arbanas i Vedran Dulj kao dvočlana štafeta na 50 kilometara noseći ime štafete “šimini anÄ‘eli” osvojili srebrnu medalju pretrčavši 50 kilometara za 3 sata i 38 minuta.

Krešimir šimić, Boris Predmerski i Ivica špiljar svojim su Mazatorima donijeli osmijeh na lice osvojivši pehar za treće mjesto ekipno u disciplini 100 kilometara!

Ultramaraton klub “Mazator” čestita svim sudionicima Polojske ultra 2020. godine. Svi koji su početkom ožujka 2020. godine hrabro zakoračili na polojsku cestu u bilo kojoj disciplini za Mazatore su pobjednici I heroji.

Vidimo se sljedeće godine ponovno na startu Polojske ultra 2021.!