23 Velj 2020

Kako provesti odličan run-away vikend u Splitu

Neobičan naziv za tekst koji ima veze sa trčanjem i ničim više! Tradicionalno, treću godinu za redom novu trkačku godinu i sezonu započeli smo u Splitu. Ove godine organizatori su odlučili ubaciti i maratonsku disciplinu čime su nas dodatno motivirali kako bi imali jako aktivnu zimu. Hvala im na tome, iako smo mi uvijek aktivni i disciplinirani.

Nema potrebe za pisanjem dva teksta, jer su Mazatori jedni, bili triatlonci ili ultramaratonci! Nekima je ovo bio treći odlazak u Split, nekima prvi, nekima prvi maraton, nekima treći, nekima 17 polumaraton, uglavnom puno toga se dogodilo u Splitu po neki puta.

Koga istaknuti, koga pohvaliti, tko nam može biti motivacija za dalje?

Istaknuti sve one koji su se usudili prijaviti i završiti, pohvaliti one koji dodaju godinama život i nisu u okvirima ponašanja svojih vršnjaka, motivacija si trebamo biti mi sami koji nismo otišli nigdje, koji nismo istrčali niti jedan kilometar već duuuugoooo vremena!

Da, ali ovo zadnje teško možemo sami bez njih. Njih 50ak koji su otišli na run-away vikend i ostavili trag u povijesti rezultata Splitskog maratona, polumaratona i 5km. Oni su nam motivacija!

Treba pobjeći iz rutine svakodnevnice, treba trčati, treba voziti bicikli, treba plivati, jednostavno sve treba! Treba naći vremena, treba ga iskoristiti na Poloju, a ne pred TV-om!

Treba trčati u Splitu!

Koji si bio?

‘’Bio sam 713 i dobio sam medalju! Popravio sam svoje vrijeme na polumaratonu i ostvario PB (personal best)! Ipak mi je prvi put.‘’

‘’Bila sam šesta u kategoriji! Poboljšala sam vrijeme za 8 minuta na maratonu. Da je bilo malo ravnije, išlo bi i do 15minuta, al nema veze. Popraviti ću ga u Lisabonu!’’

‘’Išao sam ko violina! Baš me briga koji sam bio. Lagan ko’ oblatna, jedva čekam Polojsku da maznem svoju prvu stotku!’’

Ovo je pitanje koje čeka naše Mazatore kad doÄ‘u na svoja radna mjesta, dok kod kuće njihovi najmiliji znaju da nije važno koji je bio, već je bitno da je bio!

Iskustvo i lijepa sjećanja su najljepša medalja koju nosimo oko vrata cijeli život. To je ono najbitnije u našim sportovima. Zato je važno napraviti run-away vikend.

Za kraj, svi su razvalili jer su otišli!

ÄŒestitam vam dragi triatlonci, dragi ultramaratonci, dragi mali mazatori!

Hvala vam što ste Mazatori!