10 Svi 2019

Polojska ultra - jedinstvena sportska manifestacija u regiji

Treća godina organizacije utrke na 100 kilometara je pred nama. Ove godine utrka je kraćeg naziva Polojska ultra i održava se u noćnom terminu, točnije od 17 sati i sve do ranih jutarnjih sati. Lokacija održavanja je Splavarska ulica, točnije od gradskih bazena do SRC Poloj. Datum održavanja je uvijek isti, zadnji vikend u svibnju, točnije 25.svibanj 2019.

 

Polojska ultra je trenutno jedina cestovna utrka na 50 i 100 kilometara u Hrvatskoj i na sreću svih trkača, organizira se u našem gradu. Osim navedenih disciplina tu su još štafeta na 50km i na 100km. Uvertira u glavnu utrku su dječje utrke koje se odvijaju neposredno prije.

 

Osim navedenog, utrka je dobila srebrnu oznaku Svjetske ultramaratonske organizacije za kvalitetu, što ujedno i potvrdjuje riječi organizatora Tomislava Marinovića da mi u Slavonskom Brodu imamo savršene uvjete za organizaciju državnog prvenstva ultramaratonskog karaktera, pa čak i europskih i/ili svjetskih prvenstava.

 

Svi zainteresirani, mogu se prijaviti putem web stranice www.stoperica.hr do 10. Svibnja, a nakon toga prijave neće biti moguće. Pozivamo svu djecu koja žele sudjelovati u ovakvoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji da se prijave jer uspomene i iskustvo je neprocijenjivo za njihov razvoj.

 

Rekavši sve bitno, moramo naglasiti i zamoliti sugradjane na razumijevanje i pozvati ih da sve planirane aktivnosti na SRC Poloj taj dan, subota 25. Svibanj 2019., završe do 17 sati. U to vrijeme cesta se zatvara i kreće zabrana kretanja svim motornim vozilima zbog sigurnosti natjecatelja koji će se kretati Splavarskom ulicom od 17 sati, pa sve do nedjelje i 07 sati.