25 Velj 2019

Splitski polumaraton i odlični rezultati

Sportski vikend je iza nas! U ‘najlipšem gradu na svitu’’ Splitu odražao se 19. Splitski polumaraton na kojem je nastupilo oko 2500 trkača iz 40 zemalja, a meÄ‘u njima se našlo 50ak Mazatora!

Vesela ekipa brodskih trkača Mazatora još jednom je pokazala da su ambasadori grada Slavonskog Broda. Osim toga ostvarili su sjajne rezultate, te popravili svoje osobne rekorde na polumaratonskog distanci. Koliko je trčanje prekrasan sport i aktivnost pokazuju najmlaÄ‘i članovi našeg kluba koji su nastupili na utrci Trofej Slobodne Dalmacije dužine 5km. Vrijedno i marljivo treniraju cijelu zimu i ova utrka i medalja im je poticaj za daljnje treninge, a nadamo se još više njihovim vršnjacima kojima predlažu bavljanje trčanjem zbog dobrog društva i pozitivnog osjećaja nakon svakog treninga. Nika Galić, Korina Fajdić i Fran Jelić, uz ostale male Mazatore, kako ih odmilja zovemo, svakako će biti budućnost kluba, sporta i brodske atletike.


Mazatorima (i onima koji će to postati) ovo je bio posljednji test prije odlaska na Barcelona maraton za manje od dva tjedna gdje će po drugi, a neki prvi puta istrčati maraton. Brojka od šesnaest Mazatora koji idu u Barcelonu još jednom potvrÄ‘uje činjenicu da su ambasadori našeg grada.


Od značajnih rezultata trebamo spomenuti fenomenalnu Ines Jozić koji je zauzela treće mjesto (sedmo ukupno) od hrvatskih trkačica, a u njenom drušvu našla se i svjetska prvakinja na 100km Nikolina šustić koja je zauzela prvo mjesto od hrvatica. Uvijek skromna i nasmijana, Ines je rekla kako se nije umorila i time je potvrdila da će biti sjajna trkačica jer su pred njom najbolje trkačke godne. Ines je utrku odradila za 1:24:01h, a minutu iza nje je stigao ultramaratonac Mazator Antonio Arbanas kojem je ovo trening utrka za nastup na PH u trailu na 110km u travnju. Sjajna organizacija i suradnja AK Marjan i grada Splita osvojila nas je i svakako se vidimo sljedeće godine na jubilarnom 20. polumaratonu, a neki od nas će se okušati i na 1.Splitskom Maratonu.