21 Velj 2019

Mjesec dana treninga u Triatlon klubu Mazator

Novi sport u Slavonskom Brodu počeo je graditi svoju sportsku priču. Triatlon klub Mazator je pokrenuo novu generaciju sportova, odnosno sportaša izdržljivosti. Triatlon je sport koji objedinjuje tri sporta, a to su plivanje, biciklizam i trčanje. Prvi trening Triatlon kluba Mazator je bio 14.siječnja, a nedavno su proslavili mjesec dana treninga. Triatlonci su vrijedno počeli s usvajanjem novih znanja i usavršavanjem postojećih pod budnim okom magistra kineziologije Tomislava Marinovića, koji je i sam triatlonac. Prvi mjesec dana kombinirali su treninge trčanja s treninzima snage i u samo mjesec dana napravili veliki pomak. Uskoro kreću treninizi plivanja, a kako nam dolazi lijepo vrijeme i biciklistički treninzi.

 

Ljepota ovog sporta, koji je trenutno najbrže rastući sport u svijetu, je dinamika i različitost u sportovima. Cilj je izbalansirati treninge tako da sportaš raste u sva tri sporta, a blagodati kombinacije ova tri sporta su ogromne.

 

 

Triatlon klub Mazator broji 12 vrijednih članova koji su si zadali velike ciljeve za prvu godinu djelovanja. Slobodno možemo reći za nepunih godinu dana. Kruna sezone je stvoriti prve Half Ironman triatlonce, a već u sljedećoj i Ironaman-e i Ironwoman-e.

Od 12 vrijednih članova, klub čine 8 triatlonaca i 4 triatlonke. Najmladji član ima 14 godina, dok je nastariji 52 godine.

 

Dokaz da je triatlon sport budućnosti, ukoliko se želite okušati i iskusiti nešto novo, prijavite se na mazator.hr. Oprezno, jer ćete vrlo brzo zavoliti triatlon!