10 Velj 2019

Mazatori odlični na Neptun trailu

Jučer je u Osijeku održana utrka pod nazivom „Neptun trail“, čime je započela Slavonsko-baranjska trail liga. Unatoč hladnom vremenu, okupilo se 200-tinjak trkača iz svih dijelova Hrvatske i susjedne Srbije. Slavonsko-baranjska trail liga održava se već nekoliko godina, a od ove godine i mi imamo utrku u sklopu lige. Mazator trail održat će se 21. rujna 2019 na jezeru Petnja u općini Sibinj. Liga se sastoji od 11 utrka te se sve utrke boduju za ukupan godišnji plasman u ligi. 

 

BroÄ‘ani su nastupili sa 16 Mazatora i osvarili sjajne rezultate. Neptun trail je utrka koja ima tri kategorije, Duga, Kratka i Canicross (utrka s psima). Na Dugoj (21km) pobijedio je BroÄ‘anin Antonio Arbanas (Ultramaraton klub Mazator) s vremenom 1:26:49, a svega dvije sekunde iza njega stigao je prošlogodišnji ukupni pobjednik lige i sjajni trail trkač Damir Krigl, član SRK Baraber Extreme Team. Treće mjesto je zauzeo Marko Ljevar, inače sjajan biciklist, a kako rezultat pokazuje i trail trkač. Marka smo upoznali na prošlogodišnjoj Polojskoj ultri gdje je zajedno sa Sendi štrbac osvojio drugo mjesto u štafeti na 6h.

 

U ženskoj kategoriji na Dugoj stazi pobijedila je takoÄ‘er BroÄ‘anka Ines Jozić (Ultramaraton klub Mazator) s vremenom 1:36:45. Prvi dio utrke je sjajno odradila sve do 9. kilometra, gdje je zajedno sa svojim trenerom Tomislavom Marinovićem zalutala 1 km u krivom smjeru, ali ipak vrativši se na pravi put, uspjela je ponovno zauzeti prvo mjesto, odnosno treće mjesto u ukupnom plasmanu. Drugo mjesto je zauzela domaća Mateja Kožić s vremenom 1:39:27h, a treće mjesto Maja Domnjak-Lelić iz URT Nexe Team s vremenom 1:47:28h.

 

Na Kratkoj stazi (12km) je nastupilo 13 članova brodskog kluba Mazator. Svi se su lijepo zabavili, družili sa slučajnim prolaznicima uz čašicu dobrog razgovora. Moramo istaknuti treće mjesto Mazatora Matka Bednjanec u vremenu 57:29 čime je pokazao da njegovo vrijeme dolazi i da će biti zanimljiva borba u Ligi na kratkoj stazi. 

 

Sljedeće kolo Slavonsko-baranjske trail lige je 13.travnja, a utrka je Borovik trail. Više informacija o samoj ligi možete naći na facebook stranici Slavonsko-baranjska Trail Liga, a rezultate na www.racesmanager.com.