07 Velj 2019

Ultramaraton klub Mazator

 Naša sportska priča započela je 2017. godine kroz razgovor i šalu naših Mazatora Tome (Tomislav Marinović) i šime (Krešimir šimić). Jedan dužinski trening, nekoliko ludih ideja i na kraju se rodio klub. Realizirali smo mi i druge ideje. Nastavili smo raditi, graditi i predstavljati naše Mazatorske boje gdje god smo trčali, a ponajviše na ultramaratonima jako volio
.
U nepune dvije godine rada, došli smo do zaključka kako bi bilo dobro klub registrirati u Hrvatski atletski savez i počeli s još ozbiljnijim radom. Naravno da je tu puno smijeha i zabave, ne radimo stalno!

U tom periodu napravili smo neke nove Mazatore koji su plod našeg inkubatora trkača Saucony škole trčanja Slavonski Brod i sve je nakon toga išlo prirodnim putem.

Naš klub radi s djecom i odraslima kroz programe rekreacijskog trčanja. Djeca, mali Mazatorima kako ih odmilja zovemo, s treninzima su počeli u proljeće 2017. godine i do sada su ostvarili vidni napredak i postigli sjajne rezultate.

Odrasla (djeca :P) su trkači koji su svojim trudom i zalaganjem došli do zavidne razine i kao plod rada (bivše) Saucony Akademije trčanja su postali Mazatori. Fokusirani smo na ostvarivanje individualnih ciljeva i uvijek nam je na prvom mjestu razvoj svakog člana našeg kluba.
Radimo s rekreativcima koji žele trčati u ugodnom društvu svojim prijatelja ili pak žele istrčati svoj prvi (drugi...) maraton ili ultramaraton. Imamo i natjecatelje koji prezentiraju naš klub na državnim i inim prvenstvima, a treba spomenuti i trail družinu Mazatora koji vikende dodatno provode trčeći po obroncima nama predrade Dilj Gore. Etogac, nema čega nemamo! :)

Osim toga organiziramo i nekoliko utrka (za sada), a to su Polojska ultra (zadnji vikend u svibnju), Mazator trail (predzadnji tjedan u rujnu) i Mazatorsku utrku na 24h/12/6h (prvi vikend u studenom).

Sve bitno smo naveli, a sada je na vama da se prijavite i postanete član našeg omiljenog nam kluba!

Prijavi se i postani član